Mobiilipankki

Ålandsbankenin Mobiilipankki on Internetkonttorin mobiiliversio, jossa voit hoitaa useita pankkiasioitasi ajasta ja paikasta riippumatta. Jos sinulla on digitaalisia palveluja koskeva sopimus ja käytät Internetkonttoria, voit ottaa Mobiilipankin käyttöösi välittömästi.

Sovelluksemme on saatavissa älypuhelimiin ja tabletteihin, ja se on kehitetty käyttöjärjestelmiin iOS ja Android. Laitteen käyttöjärjestelmä tulee mieluiten olla uusin tai toiseksi uusin iOS (Iphone) tai Android OS.

Lisätietoa tietoturvasta ja Mobiilipankista löydät kohdasta Ålandsbankenin Internetkonttorin ja Mobiilipankin tietoturvasta ja Kysymyksiä ja vastauksia.

Sovelluksen voit ladata joko App Storesta (iOS) tai Google Playstä (Android).

Miten käytän sovellusta?
Ensimmäistä kertaa kirjautuessasi sovellukseen käytät samaa käyttäjätunnusta, salasanaa ja samaa tunnuslukutaulukkoa kuin Internetkonttoriin. Kirjoita käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja anna tunnuslukutaulukostasi annetun kohdan mukainen tunnusluku. Seuraavalla sisäänkirjautumiskerralla tarvitset vain salasanaasi. Tunnuslukutaulukkoasi tarvitset muun muassa maksujen ja e-laskujen vahvistamiseen.

Mobiilipankin toiminnot löydät sovelluksen päävalikosta. Päävalikon kuvake on kolme viivaa vasemmassa yläkulmassa. Valikko koostuu seuraavista otsikoista:

  • Aloitussivu
  • Tilit ja kortit
  • Lainat
  • Maksut
  • Säilytykset
  • Viestit
  • Ota yhteyttä
  • Asetukset
  • Kirjaudu ulos
  • Peruuta pääsy laitteeseen

Aloitussivu
Kun kirjaudut sovellukseen, näet ensimmäiseksi aloitussivun. Täällä näet kaavion, johon tilisi, talletuksesi ja sijoituksesi on koottu. Painamalla kaavion kuvakkeita, avaat yhteenvedon osittain ja voit helposti navigoida edelleen. Painamalla Å:ta palaat alkuperäiseen kaavioon.

Kaavion alapuolella on kolme oikoteitä: Maksa, Lainat ja Ota yhteyttä. Painamalla oikotietä pääset suoraan Maksuvalikkoon, Lainasivuille tai voi helposti ottaa pankkiin yhteyttä.

Punainen pallo, jonka sisällä on numero, kertoo vahvistamattomista maksuista ja e-laskuista sekä uusista viesteistä. Nämä löydät päävalikosta.

Tilit ja kortit
Tässä valikossa näet oman käyttelytilisi, käyttöoikeustilit ja valuuttatilit. Painamalla tiliä sen yksityiskohdat aukeavat ja voit myös nähdä 20 viimeisintä tilitapahtumaa. Voit tarkastella tilisi tapahtumia vuoden ajalta, kuukausi kerrallaan.

Otsikolla Kortit näet korttisi, ja painamalla korttia näet korttisi tiedot ja asetukset. Täällä voit myös muuttaa korttisi asetuksia.

Lainat
Voit nähdä lainojesi yksityiskohdat. Muokataksesi lainoja, kirjaudu Internetkonttoriin.

Maksut
Ylimpänä näet yhteenvedon vahvistamattomista maksuista ja e-laskuista. Painamalla ruutua pääset nopeasti vahvistamaan ne antamalla tunnuslukutaulukostasi annetun kohdan mukainen tunnusluku.

Maksuvalikon otsikot ovat Euromaksu, Oma tilisiirto, Erääntyvät maksut ja Maksunsaajalista. E-laskut tiedoksesi näkyvät vain, kun ne saapuvat pankkiin. Nämä e-laskut on lähetetty tiedoksesi eivätkä vaadi toimia sinulta. Ne ovat näkyvissä 14 päivää, minkä jälkeen ne ovat näkyvissä Internetkonttorissa kohdassa Tallennetut e-laskut.

Sovelluksessa voit tehdä tavallisia euromaksuja ja omia tilinsiirtoja. Muihin maksuihin käytät Internetkonttoria.

Euromaksu vie sinut maksulomakkeeseen, jossa ensimmäinen askel on vastaanottajan valinta, joko tallennettu vastaanottaja maksunsaajalistaltasi tai uusi vastaanottaja. Jos valitset uuden vastaanottajan, kirjoita vastaanottajan tilinumero IBAN-muodossa ja vastaanottajan nimi. Voit tallentaa uuden vastaanottajan maksunsaajalistaasi.

Seuraava vaihe on Maksutiedot, jossa täytät muut maksuun tarvittavat tiedot. Kohdasta Lisätietoja voit esimerkiksi tilata maksullisen kuitin.

Kun olet syöttänyt kaikki maksutiedot, siirretään maksu vahvistamattomiin maksuihin. Maksut ja e-laskut vahvistetaan antamalla tunnuslukutaulukostasi annetun kohdan mukainen tunnusluku.

Oma tilisiirto toimii samalla tavalla kuin Internetkonttorissa, tilisiirtoja ei tarvitse vahvistaa tunnusluvulla ja ne tapahtuvat välittömästi.

Kohdassa Erääntyvät maksut voit tarkastella tileillesi saapuvia ja niiltä suoritettavia maksuja. Voit saada, joko koskettamalla maksumääräystä tai pyyhkäisemällä sitä oikealta vasemmalle, eri toimintavaihtoehtoja esiin, kuten muuta, kopioi tai poista.

Maksunsaajalista on sisällöltään sama kuin Internetkonttorin. Kun lisäät vastaanottajan sovellukseen, päivittyy se myös Internetkonttoriin ja päinvastoin. Voit myös nähdä EU-vastaanottajasi sovelluksessa, mutta niitä voit muokata vain Internetkonttorissa.

Säilytykset
Sijoituksesi on listattu säilytysyhteenvedossa. Painamalla säilytystä avaat sen ja yksityiskohdat näet painamalla Tietoja.

Osakkeita ja rahastoja voit ostaa kirjautumalla Internetkonttoriin.

Viestit
Voit lähettää viestejä pankille sovelluksen kautta ja viestintä tapahtuu suojattuna. Asiakaspalvelu vastaanottaa viestit.

Kun olet valinnut otsikon ja kirjoittanut viestin, tarvitset tunnusluvun taulukostasi lähettääksesi sen pankille. Otsikoista kaksi viimeistä, Muut kysymykset ja Kehitysideat, eivät vaadi tunnuslukua.

Ota yhteyttä
Kohdasta Ota yhteyttä löydät yhteystiedot Asiakaspalveluun, voit joko soittaa tai kirjoittaa viestin. Löydät täältä myös Usein kysyttyä, Puhelinmuistion ja Mobiilipankkioppaan.

Asetukset
Sovelluksessa voit tehdä seuraavat asetukset: Aktivoi pikasaldo, vaihda kieli, vaihda salasana ja vaihda tunnuslukutaulukko. Salasanan ja tunnuslukutaulukon vaihto vaatii vahvistuksen tunnusluvulla.

Kirjaudu ulos
Suosittelemme aina uloskirjautumista kun olet valmis Mobiilipankin käytössä. Sovellus sulkeutuu toki itse jonkin ajan kuluttua, mikäli et käytä sitä, mutta turvallisuussyistä on aina parempi kirjautua ulos.

Poista pääsy laitteeseen
Jos luovutat laitteesi (puhelin tai tabletti) toiselle käyttäjälle, sinun pitää poistaa pääsy laitteeseen. Tämän tehtyäsi sisäänkirjautumiseen tarvitaan jälleen käyttäjätunnus, salasana ja tunnusluku.